دلیل بوی بد فاضلاب به هنگام بارندگی
دلیل بوی بد فاضلاب به هنگام بارندگی چیست ؟
بوی بد فاضلاب در منازل مشکلی است که ممکن است وجود داشته باشد و شما نیز با آن مواجه شده باشید. یکی از عمده دلایلی که سبب می شود به هنگام بارندگی با شماره لوله بازکنی تهران زیاد تماس گرفته شود، همین مساله است که افراد می پرسند چرا به هنگام باران، بوی چاه فاضلاب در خانه پر می شود.
بارندگی بوی بد چاه و فاضلاب را بیشتر می کند. در این مقاله درباره ی بوی بد چاه و فاضلاب و همچنین علت تشدید آن در بارندگی صحبت خواهیم کرد. در لوله بازکنی تهرانسر با ما همراه باشید.
اجزای چاه فاضلاب
چاه فاضلاب از سه قسمت تشکیل شده است: قسمت زیرین که آخرین قسمت و ته چاه فاضلاب می باشد. در این قسمت لجن که شامل مواد جامد و نیمه جامد است ته نشین شده است. بخش بالاتر از این قسمت مایعاتی است که روی قسمت اول یعنی لجن وجود دارد. قسمت بالایی که گازهای فاضلابی هستند و روی مایعات را گرفته اند.
هنگام بارش باران قسمت مایعات که در بالا گفتیم و بخشی از چاه فاضلاب هستند بالا می آیند و باعث می شوند گازهای فاضلاب متراکم و فشرده می شوند. سپس گازهای فشرده و متراکم شده از چاه خارج می شوند.
این گازها از طریق لوله ای که در ساختمان به پشت بام کشیده شده است خارج می شوند. البته این لوله که به آن لوله ی ونت گفته می شود در ساختمان وظیفه ی خروج گازها از چاه را بر عهده دارد. اما در روز های بارانی این گازها سریع تر از لوله خارج شده و پخش می شوند.
دلیل بوی بد فاضلاب به هنگام بارندگی
ممکن است در روزهای بارانی، دستشویی و حمام بوی بدی داشته باشد، در این صورت حتماً گازهای فاضلاب وارد خانه شده اند. حالا می خواهیم بدانیم چرا این گازها وارد خانه می شوند؟ دلایل مختلفی دارد که آن ها را بررسی می کنیم.
- ممکن است گازهای فاضلاب فشار زیادی داشته باشند و سیستم لوله کشی فاضلاب دچار مشکل شده باشد و گازها به درستی نتوانند خارج شوند. مثلا کف شور حمام، سیفون توالت فرنگی و ایرانی مشکل داشته باشد که نیازمند بررسی است.
- گاهی چاه فاضلاب پر می شود و مایعات درون چاه مسیر لوله ونت را مسدود می کند و هواکش چاه نمی تواند گازهای داخل چاه را به درستی تخلیه کند و به ناچار این گازهای بدبو، از اولین خروجی مثل لوله توالت یا حمام به داخل ساختمان راه پیدا می کنند.
- امکان دارد لوله ی ونت از چاه فاضلاب جدا شده باشد. ممکن است به خدمات لوله بازکنی افسریه نیاز داشته باشید.
- مشترک بودن هواکش چاه با ناودان، به این معنی که هر ساختمانی باید یک لوله ناودان برای هدایت آبهای جاری و آب باران به مسیر مشخصی داشته باشد.
- در برخی ساختمان ها به اشتباه از لوله هواکش به عنوان لوله ناودان استفاده می شود و به هنکام بارندگی، این لوله فقط می تواند وظیفه هدایت آب باران به چاه فاضلاب را انجام دهد و نمی تواند گازها را به خارج از ساختمان منتقل کند.
- جنس لایه های خاک چاه می تواند ماسه، رس یا شنی باشد و همینطور میزان لجنی که در دیواره ها و کف چاه وجود دارد جزو دلایلی هستند که باعث جذب شدن آب می شوند.
- این گونه است که وقتی بارندگی شدیدی رخ می دهد چاه که توانایی جذب آب را ندارد پر می شود. اگر بعد از تمام شدن باران بوی بد فاضلاب به سرعت قطع شد پس هنوز چاه قدرت جذب دارد.
- گاهی پیش می آید که چاه فاضلاب به سرعت پر می شود و این دردسرهای فراوانی در پی دارد. در این گونه موارد معمولا چاه فاضلاب فرسوده است، یعنی لجن ها روی دیواره ی چاه رسوب کرده اند.
- در مواجهه با این مشکل بهتر است بعد از اینکه چاه تخلیه شد، چاه را لایروبی کنید تا مشکل آن به صورت ریشه ای و کامل حل شود.
از بین بردن بوی توالت هنگام بارندگی
اول باید دلیل بوی بد فاضلاب به هنگام بارندگی را پیدا کنید.
- اگر چاه شما تند تند و به سرعت پر می شود آن را لایروبی کنید تا مشکل حل شود.
- لوله ی ونت را بررسی کنید، اگر نقصی داشته باشد آن را ترمیم کنید.
- چاه فاضلابی را که پر شده تخلیه نمایید.
- لوله های فاضلاب را چک کنید اگر مشکلی داشت آن ها را تعویض نمایید.
- اگر با بررسی موارد گفته شده در بالا مشکل حل نشد مجبور به احداث چاه جدید می باشید برای این موضوع هم می توانید با چاه بازکنی تهرانسر تماس بگیرید.
- گاهی افراد در مواجهه با بوی بد فاضلاب روش های غلطی را انجام می دهند. از انجام دادن این روش های غلط و اشتباه پرهیز کنید.
- وقتی بوی بدی حس کردید امکان دارد این بو از موادی باشد که در لوله ی سینک ظرفشویی شما گیر کرده باشد. قطعاً بعد از مدتی این مواد فاسد می شوند و بوی بدی را ایجاد می کنند.
- برای خارج کردن این مواد به هیچ عنوان دست خود را به زهکش فرو نکنید.
- روش های خانگی برای از بین بردن بوی بد فاضلاب بهتر است. سعی کنید از روش های خانگی استفاده کنید و از مواد شیمیایی خیلی قوی برای این کار و رفع بوی بد بهره نگیرید. چون مواد شیمیایی ممکن است هوا را آلوده کنند و به لوله ها و همچنین خود شما آسیب برسانند.
- اگر در محدوده بلوار فردوس ساکن هستید، می توانید با لوله بازکنی بلوار فردوس تماس بگیرید.
روش های خانگی از بین بردن بوی بد فاضلاب
در اینجا به چند مورد از روش های خانگی برای از بین بردن بوی بد فاضلاب به جای مواد شیمیایی اشاره می کنیم:
سرکه و جوش شیرین
داخل لوله ای که بوی بد می دهد ۲/۱ استکان جوش شیرین بریزید، بعد بلافاصله ۲ ليوان سرکه را مرحله به مرحله داخل لوله بریزید. ترکیب این دو ماده چربیها و رسوب لوله را بدون داشتن واکنش شیمیایی از بین می برد.
پر کردن آب در شتر گلو
برای اینکه گاز به خارج از لوله ی فاضلاب نشت نکند به زانویی سرویس بهداشتی نگاه کنید اگر آب نداشت به آن آب اضافه کنید. این کار باعث می شود گاز های سمی از لوله خارج نشوند.
نوشابه و جوش شیرین
نوشابه می تواند گرفتگی لوله را باز کند به این صورت که موادی را که در لوله گیر کرده اند را نرم می کند. در لوله ای که گرفته و بوی بد می دهد می توانید یک استکان جوش شیرین داخل لوله بریزید و بعد بلافاصله و بدون وقفه نوشابه را کم کم و در چند مرحله به آن اضافه کنید. بعد از گذشت یک ساعت لوله را با آب سرد بشویید.
آب همراه با مخمر نان
مخمر نان می تواند رسوب لوله را اعم از چربی ها و رسوب مواد غذایی پاک کند. يک بسته مخمر نان را در یک کاسه آب جوش ریخته وقتی حل شد آن را داخل لوله ی فاضلابی که بو می دهد بریزید. بعد از ۲۴ ساعت لوله را با آب سرد بشویید. می توانید این کار را چند بار تکرار کنید تا نتیجه ی مطلوب بگیرید. اگر درست نشد با متخصص این کار مشورت کنید و کمک بگیرید.
عوارض استشمام گاز فاضلاب
گازهای فاضلابی یا همان گاز سولفید هیدروژن از تجزیه ی مواد داخل چاه به وجود آمده است و بسیار سمی می باشد. اگر غلظت این گاز پایین باشد باعث بی حالی، سردرد، اشکال در تنفس، حالت تهوع و خواب آلودگی می شود.
اگر غلظت این گاز بالا باشد، چشم ها قرمز و ملتهب میشوند و همین طور تنفس شدیدا دچار مشکل می شود، مثلا درد هنگام تنفس، درد و سوزش گلو و بینی و سرفه از اثرات گازهای فاضلاب است. لوله بازکنی صادقیه یکی دیگر از شعب شبانه روزی ما در محدوده صادقیه است.
گفتار پایانی
در این مقاله از بوی بد فاضلاب و تشدید آن هنگام بارندگی و دلایل این اتفاق صحبت کردیم. برای حل شدن مشکلات مربوط به فاضلاب و بوی بد آن و اینکه این مشکلات چگونه به وجود آمده اند و چطور حل می شوند، بهتر است با افراد با تجربه و متخصص در این زمینه مشورت کرده و از آن ها کمک بگیرید.
No comment