- ساعت کاری : همه روزه و تمام ایام هفته شبانه روزی
در همه ساختمان های اداری، تجاری، تفریحی و مسکونی که تا به حال دیده ایم، برای سیستم ها یمختلفی لوله کشی انجام شده است. اولین گزینه ای که به هنگام شنیدن کلمه ” لوله کشی ” به ذهن همگان می رسد، لوله کشی آب و فاضلاب است. در حالیکه برای سیستم هایی نظیر موارد ذیل، لوله کشی انجام می شود:
ناگفته پیداست که هر یک از این لوله کشی ها برای انتقال سیال مخصوص به خود، انجام شده اند. مثلاً لوله کشی گاز به این دلیل است که در محل هایی که به انشعاب گاز نیاز هست، گاز در دسترس باشد. نظیر کنار اجاق گاز، آبگرمکن و بخاری
لوله کشی برق به این منظور انجام می شود که از داخل آنها سیم های برق، کابل تلفن و اینترنت و نظایر آن رد شود.
در برخی موارد می توان یک سیستم را جایگزین سیستم دیگر کرد. به طور مثال بجای سیستم لوله کشی پکیج، می توان از سیستم لوله کشی موتورخانه استفاده کرد و به وسیله آن آب گرمی که در دیگ موتورخانه تولید می شود را به محل هایی نظیر دوش حمام و سینک و نظایر آن رساند.
در بین همه سیستم های لوله کشی، سیستم لوله کشی آب و فاضلاب از اهمیت زیادی برخوردار است و به منظور تامین آب ساختمان و نیز برای دفع فاضلاب و مواد زائد ایجاد می شود. اهمیت لوله کشی آب و فاضلاب به حدی است که نمی توان ساختمانی را بدون آن متصور شد. اگر قصد اجرای هرگونه سیستم لوله کشی را دارید، می توانید با لوله بازکنی سعادت آباد تماس بگیرید.
برای اجرای سیستم لوله کشی از لوله و اتصالات مختلف نظیر لوله پلیکا، لوله های چدنی، پلاستیکی و پلیمری استفاده می شود. وظیفه این لوله ها هدایت آب از محل لوله اصلی به داخل ساختمان و محل های مختلف است. در کنار این سیستم برخی از افراد، از پمپ آب هم استفاده می کنند تا افت فشار آب را جبران کنند. ولی از آنجاییکه پمپ آب به تنهایی عملکرد خوبی ندارد، در کنار آن از مخزن تحت فشار هم استفاده می شود. لوله ونت، هواکش، انواع شیرآلات و غیره نیز از سایر تجهیزات مورد استفاده در سیستم لوله کشی آب و فاضلاب است.
لوله کشی آب و فاضلاب را می توان به روش لوله کشی فاضلاب زیرسقفی و لوله کشی فاضلاب کف خواب اجرا کرد که برای هر یک از این دو روش لوله و اتصالات مخصوصی وجود دارد.
در گذشته برای لوله کشی آب و فاضلاب، از لوله های آهنی و استیل استفاده می شد که به دلیل مشکلاتی از قبیل وزن بالا، دشواری نصب، هزینه بالای حمل و نقل و غیره منسوخ شده اند و جای خود را به انواع لوله های پلاستیکی همچون پی وی سی، ABS، پوش فیت و پلیکا یا سی وی سی داده اند.
در ادامه مقاله لوله بازکنی اشرفی اصفهانی، با انواع لوله کشی فاضلاب آشنا می شویم:
در این سیستم همانطور که از اسم آن هم مشخص است از لوله های چدنی ( چدن ریخته گری شده ) که در دو نوع دو سرتخت و سرتوپی وجود دارند، استفاده می شود.
در هر سیستم لوله کشی برای اتصال و آب بندی محل اتصال لوله ها به ماده یا نوع خاصی از اتصال نیاز هست که در لوله کشی فاضلاب چدنی از ماده ای به نام کنف و سرب برای اتصال لوله ها استفاده می شود.
کنف چیست؟
رشته ای از پوسته یا ساقه گیاه است و از آن برای تولید طناب، گونی و آب بندی لوله های چدنی استفاده می شود، این گیاه در کشور خودمان می روید.
در روش اتصال لوله های چدنی به وسیله سرب، ابتدا سرب را ذوب می کنند و سپس بر روی محل اتصال لوله ها می ریزند و به وسیله آن لوله ها را آب بندی می کنند. در مرحله بعدی محل اتصال لوله ( کنف یا سرب ) را با چکش مخصوص ضربه زده و آن را فشرده و همسطح می کنند.
درست است که لوله کشی آب و فاضلاب با انواع لوله و اتصالات وجود دارد، ولی لوله کشی چدنی حتماً مزایایی دارد که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد و برای بسیاری مقرون به صرفه می باشد. از جمله مزایای لوله کشی چدنی می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
هر سیستمی در کنار مزایایی که دارد یک سری معایب هم دارد، که انتخاب را به عهده مصرف کننده می گذارد تا با توجه به این مزایا و معایب باید انتخاب کند.
علی رغم معایب ذکر شده، استحکام لوله های چدنی منجر به این شده است که در پروژه های عظیم صنعتی و ساختمانی از آن استفاده شود.
در مقابل معایب استفاده از لوله های چدنی و سایر لوله های فلزی، نسل جدیدی از لوله های پلاستیکی از جمله لوله پلیکا به بازار عرضه شد. یکی از دلایل محبوبیت و همه گیری استفاده از لوله های چدنی، وزن سبک و سرعت بالای اجرای آن است که موجب می شود مجریان این سیستم لوله کشی در مدت زمان کمی، بتوانند سیستم لوله کشی را اجرا کنند. جالب است بدانید که لوله های پلیکا در دو نوع فشار ضعیف و فشار قوی در بازار وجود دارند که مشخصات ظاهری آنها به این شرح است.
فشار ضعیف: به رنگ خاکستری مایل به آبی که در لوله کشی تهویه، آب باران در بالکن ها و لوله اتصالی در توالت ها استفاده می شود.
فشار قوی: به رنگ خاکستری روشن که در سیستم های فاضلابی ساختمان و به عنوان لوله قائم فاضلاب و لوله تخلیه اصلی فاضلاب کاربرد دارد.
برای اتصال لوله های پلیکا از چسب مخصوصی استفاده می شود که کار با آن بسیار ساده و روان است و فقط کافی است که مقداری از چسب را در محل اتصال لوله ریخت و به مدت 10 الی 15 دقیقه بدون حرکت و به همان حالت نگه داشت.
برای استفاده از لوله پلیکا در سیستم لوله کشی، بر اساس نقشه سیستم، مقدار مورد نیاز از لوله را برش می دهند و آن را به طریق زیرسقفی یا کف خواب مورد استفاده قرار می دهند.
قبل از نصب لوله پلیکا محل برش را باید به خوبی صیقل داد و به کمک روغن داخل لوله را تمیز کرد. در مرحله بعد، برای اتصال لوله یا از چسب مخصوص استفاده می شود یا به وسیله هویه مخصوص یک سر لوله را گرم می کنند و در داخل لوله دیگر قرار می دهند.